Wmcz 2018: kritiek op wetsvoorstel door BoZ

Inleiding

Het verbeteren van cliëntmedezeggenschap binnen de zorg is niet eenvoudig. Het wetsvoorstel medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 (Wmcz 2018) ligt ter behandeling in de Tweede Kamer. Dit wetsvoorstel beoogt de huidige Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) te vervangen. De brancheorganisaties ActiZ, GGZ Nederland, NFU, NVZ en VGN, verenigd in de BoZ, leveren fundamenteel kritiek op het wetsvoorstel om deze cliëntmedezeggenschap te verbeteren. Niet alle kritiek is terecht. Met name het wijzen op praktische problemen bij het samenstellen van een voldoende representatieve en professionele cliëntenraad, en het impliceren dat door het wetsvoorstel een vetorecht ontstaat voor cliëntenraden overtuigen niet.

Lees verder door op de link hieronder te klikken.

Wmcz 2018: kritiek op wetsvoorstel door BoZ

 

Henry Goverde

Share this: